Näin saat ilmaisia lahjakortteja!

Kun avaan lompakkoni, niin sieltä löytyy jos jonkinmoista lahjakorttia: Ikea, Stadium, K-Citymarket, S-ryhmä… Ihan laidasta laitaan. Ja tiedättekö mitä? Olen saanut kaikki nämä lahjakortit ilmaiseksi! Ja nyt aion kertoa, miten.

20170910_200521

Ensinnäkin idea tästä blogikirjoituksesta lähti siitä, kun juttelin kavereiden kanssa ja kerroin näistä saamistani lahjakorteista. ”Mistä sä oot noi saanut? Miten sulla on aina lahjakortti johonkin liikkeeseen?” No, lahjakortit saan ilmaiseksi siinä mielessä, etten maksa niistä rahaa, mutta kallisarvoista aikaani kyllä. Nykypäivänähän aika on rahaa, mutta miksipä en voisi käyttää pari tuntia omaa aikaani syömällä herkullisia leipiä ja juomalla kahvia sekä virvokkeita samalla kertoen omia mielipiteitäni.

Kysehän on siis siitä, että olen rekisteröitynyt markkinatutkimusyrityksen listoille ja saan sitä kautta kutsuja erilaisiin ryhmäkeskusteluihin, mikäli kuulun kohderyhmään. Välillä on ollut myös yksityiskeskusteluja tai tuotteiden maistelua. Jos haluat liittyä listalle (ei siis sido vielä mihinkään), suosittelen näitä kahta yritystä, joista minulla on kokemusta: Testaamo ja Norstat.

Homma etenee niin, että täytät hakulomakkeet ja mikäli kuulut kohderyhmään, sinulle soitetaan ja kysytään tarkentavia kysymyksiä ja saat heti puhelun aikana tietää, sovellutko kyseiseen tutkimukseen vai et. Jos sovellut, sitten vain sovitaan aika ja paikka ryhmäkeskustelulle. Kun menet ryhmäkeskusteluun (yleensä jollain toimistolla), siellä on tarjolla herkullisia leipiä, kahvia sekä virvokkeita. Ryhmässä on yleensä 5-10 henkilöä + keskustelun vetäjä, joka kyselee kysymyksiä ja jokainen vastaa niihin vuorollaan tai silloin kun on mielipide. Eihän siellä siis tuppisuuna auta istua, vaan kertoa rohkeasti omat mielipiteensä, koska oikeaa tai väärää vastausta ei ole.

Kun olen käynyt ryhmäkeskusteluissa, ilmapiiri on ollut aina hyvä ja avoin, eikä kukaan lyttää toisen mielipiteitä, vaikka ne olisivatkin ihan erilaisia. Yleensä ryhmäkeskustelut nauhoitetaan pöydällä olevan nauhurin avulla, jotta keskustelun vetäjä voi kirjoittaa keskustelun tulokset puhtaaksi. Joskus käytetään myös videokameraa, mutta se jää vain tutkimuskäyttöön, eikä sitä julkaista missään. Keskustelu kestää yleensä noin 2 tuntia ja siitä saa lahjakortin palkkioksi (yleisesti ne ovat 40-70€ tutkimuksesta riippuen). Hyvä juttu tässä on se, että lahjakortti on Presentcard eli superlahjakortti (nykyään nimellä GoGift), jonka voi itse valita ja tilata netin kautta saamallaan koodilla.

Ja eiväthän nämä tutkimusyritykset näitä keskusteluja huvikseen järjestä, vaan taustalla on joku yritys, joka on tilannut tämän markkinatutkimuksen. Näiden markkinatutkimusten avulla halutaan selvittää asiakaskäyttäytymistä sekä mielipiteitä tuotteista, ja näiden tietojen pohjalta tuotteita/yrityksen toimintatapaa voidaan muokata asiakasystävällisemmäksi ja liiketoimintaa tuottavammaksi. Simple as that.

Eihän tämä kaikille sovi, enkä sitä suosittelekaan ujoille tai sellaisille henkilöille, jotka eivät uskalla kertoa omaa mielipidettään. Mutta itse olen tykännyt tosi paljon ja yleensä ryhmässä on melko samanhenkisiä tyyppejä, ja sitäkin kautta on hyvä mahdollisuus luoda uusia kaverisuhteita! Huomenna olen taas menossa yhteen ryhmäkeskusteluun, jossa katsotaan jotain tulevaa ohjelmaa/sarjaa ja siitä pitää kertoa omia näkemyksiään.

 

Ps. Rakastan kertoa oman mielipiteeni!

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s