Room escape Pihjalasaaressa

Kaverit ainakin tietävät, että tykkään tosi tosi paljon pakohuonepeleistä eli room escapesta. Lyhyesti niille, jotka eivät tiedä mistä on kyse: 2-5 hengen joukkue lukitaan huoneeseen ja sieltä on 60 minuuttia aikaa päästä ulos vihjeitä etsimällä ja arvoituksia ratkaisemalla. Nämä pakohuoneet tulivat Suomeen muutama vuosi sitten ja ajattelin, että se on vain ohimenevä trendi, mutta ne ovat nähtävästi tulleet pysyvästi – ja hyvä niin! Nyt pakohuoneista on tullut erilaisia versioita ja kokeilin viime lauantaina yhtä, joka oli vähintäänkin mielenkiintoinen, erilainen ja hikinen. Exit Room Helsinki järjestää elo- ja syyskuussa pari tuntia kestävän pakoseikkailun Pihlajasaaressa.

Pihlajasaaren lautta lähtee Cafe Caruselin takaa ja matka kestää noin vartin. Lautassa saimme ohjeet, joihin meillä oli aikaa tutustua. Kokoonnuimme saaressa olevaan katokseen ja pelin ohjaaja kertoi kaikki tarvittavat tiedot ja ohjeet, joita tulisimme pelissä tarvitsemaan. Jokaisella joukkueella piti olla yksi ladattu Android-laite mukana, johon ladattiin sovellus, joka toimii pelin perustana ja ohjasi joukkueita eteenpäin.

PSX_20170820_093725

Pelissä on 3 tasoa, joista ensimmäinen oli suunnistamista Pakosaari-sovelluksen (ja Google Mapsin) avulla rasteille ja jokaisella rastilla oli erilainen tehtävä (arvoitus, pommin purkaminen, lukkojen avaaminen jne.), joista sai pisteitä. Rasteja oli muistaakseni 7 tai 9 ja yhden rastin suorittamiseen oli aikaa 10 minuuttia, mukaan lukien suunnistaminen rastille. Välillä alkoi turhauttaa, kun rastia ei meinannut löytyä ja kun sen vihdoin löysi, oli aikaa jäljellä enää pari minuuttia, eikä siinä ajassa millään ehtinyt ratkaista arvoitusta.

Toisella tasolla piti taas suunnistaa ja etsiä rasteja sekä ottaa muistiinpanoja, ja näitä tietoja tarvitsi tasolla 3. Taso 3 suoritettiin lautassa paluumatkalla, jossa oli kysymyksiä liittyen tason 2 asioihin.

Lopputulos

Meidän joukkueessa oli 4 henkilöä ja mielestäni se oli sopiva määrä. Pisteitä saimme kerrytettyä 2275, joka oli kai ihan ookoo… 😀 Exit Roomin Facebook-sivuilla on parhaimpien joukkueiden pisteet ja kuvia kaikista joukkueista.

PSX_20170820_093016
Jokainen osallistuja sai todistuksen 😀

Kaiken kaikkiaan kokemus oli hyvä ja sääkin oli kohdillaan. En vain osannut ollenkaan varautua juoksemiseen, kallioilla kiipeilemiseen ja metsässä rämpimiseen. Tästä olisi voinut olla parempaa infoa etukäteen, koska olisin laittanut urheiluvaatteet päälle. Onneks mulla oli kutenkin lenkkarit jalassa. En myöskään ollut tajunnut, että se kestää tosiaan noin kauan, melkein 2,5 tuntia  –  varmaan 3 tuntia lauttamatkoineen.

Mutta muuten oli hyvin organisoitu tapahtuma ja kaikki sujui hyvin! En kuitenkaan menisi välttämättä uudelleen, koska oli se loppujen lopuksi aika rankkaa. Saari on suht iso kun sitä pitää ravata edestakaisin rastien ollessa ihan ympäri saarta. Mulle olis riittänyt joku yksi iso tila ulkona, jonne on viritelty lukkoja ja arvoituksia. Ja joukkueet eivät siis menneet samalle rastille, vaan jokaisella tiimillä oli eri järjestys.

Huomasin Exit Roomin nettisivuilta, että siellä on syyskuussa Escape The Bar, josta en olekaan kuullut aikaisemmin. Kuulostaa ihan mielenkiintoiselta! 😉 Who’s with me?

Ps. Rakastan pakohuoneita!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s