I’m coming home!

Heräsin aamulla ja hoidin vielä viimeisiä asioita ennen lähtöä. Menin keittiöön ja siellä odotti ihana aamupala valmiina! Kiitos Anna, Carolina ja Kirsi! Ootte ihania! ♥ Harmi, että Jane ei ollut kotona, mutta onneksi me nähdään vielä Suomessa koko porukalla heinäkuussa!

breakfast
Morning tapas and pancakes! Me gusta!
afm list to do
Our to-do list 😀

Nyt olen matkalla Helsinkiin, kotiin, mukanani paljon ihania muistoja ja uusia ystävyyssuhteita kuluneelta kuudelta kuukaudelta. En voi edes sanoin kuvailla, kuinka paljon olen saanut irti tästä vaihtolukukaudesta! Tuntuu haikealta jättää Espanja, mutta on myös ihan kiva mennä kotiin. Vaikka kotiin palaaminen ei ainakaan ala kovin leppoisissa merkeissä. Olen Helsingissä illalla 21:15 ja perjantai-aamuna heti töihin klo 8 ja sitten vielä illalla KOPSE:n futismatsi. Lauantaina on hautajaiset. Ja ainiin, pitäisi vielä jossain vaiheessa muuttaa sinne uuteen asuntoon.

En ole ehkä parina viime päivänä pystynyt nauttimaan täysillä Alicantesta, koska olen stressannut aika paljon lähtöä. Hassua sinänsä, koska stressasin myös ennen kuin lähdin vaihtoon, joten nyt mulla on ollut sama fiilis kuin silloin kuin lähdin Helsingistä Alicanteen tammikuussa. Pakkaaminen ei ole kivaa eikä varsinkaan tällä kertaa, kun täytyy pakata koko elämä kahteen matkalaukkuun. Tiukkaa teki, mutta onneksi SAS:illa on 23 kg raja. Kuitenkin tämän kokemuksen jälkeen osaan arvostaa Suomea taas ihan eri tavalla. Matkailu avartaa, oikeesti. Varsinkin jos viipyy ulkomailla pidempään.

Listasin tähän asioita joita tulen kaipaamaan ja joita en kaipaa ollenkaan:

+ aurinkoinen sää (vaikka viimeiset pari päivää olivat jopa liian kuumia)

+ avoin kulttuuri

+ halvat hinnat ja hyvät ostosmahdollisuudet (Primark ♥)

+ espanjan kieli (toivottavasti en unohda sitä!)

+ ystävät

+ tapakset

+ ranta ja palmut

– hidas meininki joka paikassa, asioiden hoitamisessa kestää

– asiat eivät aina suju suunnitelmien mukaan

– ajoittain outo byrokratia (okei, onhan sitä Suomessakin)

– kengillä kävely kotona (lattia on aina likainen, koska Espanjassa ei käytetä mattoja eikä joka kodissa ole edes imuria)

– rajallinen lämmin vesi

– rajallinen netti kännykässä

– hanavettä ei voi juoda (meidän asunnossa pystyi filtterin takia, mutta noin yleisesti ottaen Alicantessa ei voi juoda hanavettä, koska se on liian kalkkipitoista)

Kaikissa asioissa on hyviä ja huonoja puolia ja vaihto-opiskelussa ja tässä koko kokemuksessa oli reippaasti enemmän hyviä kuin huonoja puolia! Suosittelen kaikille ulkomailla opiskelua!

PS. Rakastan Espanjaa ja Alicantea! ♥

castlecastle1castle2

I woke up in the morning and did the final arrangements before leaving. I went to the kitchen and there was a wonderful breakfast! Thank you Anna, Carolina and Kirsi! You’re awesome! 😉 ♥ Too bad that Jane wasn’t home, but luckily we’ll see in Finland in July, all of us!

Now I’m on my way home, Helsinki. I took many wonderful memories and new friendships with me during the last 6 months. I can’t even describe how much I have enjoyed this exchange semester! I’m a little bit sad to leave Spain, but on the other hand it’s nice to go home. Even though it’s not gonna be smooth come-back. I’ll be in Helsinki at 9:15 PM and on Friday I have a morning shift at 8 AM and in the evening a soccer game. On Saturday I’m going to a funeral. And yeah, I should also move to Pukinmäki (my new apartment) at some point.

I wasn’t able to enjoy Alicante during the last days, because I’ve been stressing a little bit. It’s funny, because when I left from Helsinki to Alicante in January, I stressed also so now I have the same feeling. Logical. Packing is not fun. Especially not this time when you have to pack your whole life into two pieces of luggage. It was tough, but luckily SAS has a limit of 23 kg. But traveling really opens your eyes, for real. Especially if you’re staying longer abroad and now I appreciate Finland more!

I listed some things I’m gonna miss and also the things I won’t miss at all:

+ good weather (even though the last days were too hot)

+ open culture

+ cheap prices and good places where to shop (Primark! ♥)

+ Spanish language (I hope I won’t forget it!)

+ friends

+ tapas

+ the beach and palm trees

– it takes really long to get things done, because I have used to quick actions in Finland

– the things don’t always go as planned

– sometimes a weird bureaucracy (okay, we have that in Finland too)

– walking with your shoes on in your home (the floor is always dirty, because they don’t usually have carpets and many people don’t use/own a vacuum cleaner)

– limited hot water

– limited internet in your phone

– you can’t drink tap water (in our apartment it was possible because of the filter, but in general you can’t drink tap water in Alicante)

In every single thing there are good and bad sides, but in this exchange period there have been a lot more positive than negative sides. I really recommend studying abroad!

PS. I love Spain and Alicante! ♥

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s