Back to school and back to Finland

This is going to be the first post I’m writing in English and also in Finnish. So scroll down for Finnish summary.

 

After 2,5 weeks of vacation it was so hard to go back to school on Monday this week. I have been stressing 3 days in a row, don’t know why… But I’ve realized that exercise really helps. I’m glad the gym is so near. But I’ve stressing out probably because I have realized that there’s not that much time left. I mean, soon I have to go back to Finland. And I have some school work as well and I have to finish them soon. Please, can I just go back to the vacation?

Actually I’m going to Finland 27.4.-7.5. because I applied to Haaga-Helia international tutor program, which means that I’m going to be a tutor for the exchange students coming to Finland. Yeah, so I applied for it in February and the interview was on March. And after a couple of days they let me know that they chose me. 🙂 If someone from Haaga-Helia is reading this, do you know anybody who is going to be tutor as well? 🙂

I didn’t even recognize that I’m going to be in Finland when it’s Vappu! (It’s a carnival and everybody wears costumes and drinks a lot…) When I came here, I planned not to go Finland at all, because many of my friends are coming here. But now I have a good excuse to see my friends and family. 🙂 It’s actually nice to go to Finland, but I’m afraid that the visit makes me feel homesick. I don’t even want to think about going back home for good, because I’ve had so much fun during my exchange and soon it’s going to be over. Well, soon and soon, maybe 2 or 3 months but still. So sad! 😦 I’m not ready to go home!

I’m so stressed that I don’t have time right now to write my blog. Besides the road trip we were in Barcelona and Rome, but I will write about them later. Even though blog writing is much more fun, I have to concentrate on school right now, because I haven’t done that yet. 😀

Ps. I hate studying.


2,5 viikon lomailun jälkeen oli aika kamalaa palata takaisin kouluun. Mulla on ollut hirveä stressi jo kolme päivää, en tiedä miksi… Mutta olen tajunnut, että urheilu oikeasti auttaa, onneksi kuntosali on todella lähellä. Mutta olen stressannut varmaankin sen takia, koska tajusin, että ei tässä ole enää kauaa aikaa jäljellä. Tai siis, kohta pitää jo lähteä takaisin Suomeen. Ja sitten mulla on aika paljon kouluhommia, jotka pitäisi saada valmiiksi. Pliis, voisinko vaan jatkaa lomailua, jooko?

Hain Haaga-Helian kansainväliseksi tutoriksi helmikuussa ja sain tietää maaliskuussa, että mut valittiin, joten tulen käymään Suomessa 27.4.-7.5. 🙂 Eli käytännössä se tarkoittaa sitä, että olen tutor kansainvälisille opiskelijoille, jotka tulevat Suomeen opiskelemaan väliaikaisesti. Jos joku Haaga-Helialainen lukee tätä, niin tiedättekö ketään kenestä on myös tulossa kv-tutor? 🙂

En ollut tajunnut, että kun olen Suomessa niin silloinhan on Vappu! Kun tulin tänne Espanjaan niin ajattelin, että en kävisi tässä välissä ollenkaan Suomessa, koska monet kaverit ovat kuitenkin tulossa tänne moikkaamaan mua. Mutta nyt mulla on ainakin hyvä tekosyy mennä käymään Suomessa. 🙂 On siis ihan kiva mennä käymään, mutta pelottaa vaan, että se aiheuttaa koti-ikävää. En edes halua ajatella lopullista kotiinpaluuta, koska täällä vaihdossa on ollut niin hauskaa ja kohta se kaikki on ohi. Tai no, kohta ja kohta, onhan tässä vielä 2 tai 3 kuukautta aikaa. Mutta silti, surullista! En oo valmis lähtemään kotiin!

Olen tässä nyt stressannut, joten ei ole aika riittänyt blogin kirjoittamiselle. Olimme siis lomalla road tripin lisäksi Barcelonassa ja Roomassa, mutta aion kirjoittaa niistä myöhemmin. Nyt pitää keskittyä kouluun, vaikka tää blogin kirjoittaminen olisikin houkuttelevampaa.

Ps. Vihaan opiskelua.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s